Crap la cuptor cu legume

4 ianuarie 2018   Rețete

„Nicio masă fără peşte!“ spune o veche vorbă. Şi e adevărată dacă ne gândim la numeroasele avantaje pe care le are carnea de peşte asupra sănătăţii. Iată cum poţi prepara o gustoasă reţetă de crap la cuptor cu legume. Beneficiezi astfel si de Omega 3 din carnea de peşte şi de fibrele şi vitaminele din legume.

Crap la cuptor cu legume - Ingrediente (4 porţii)

1 crap de circa 1,2 kg 1 lingură făină 2 căţei usturoi 1 lămâie 1 lingură boia de ardei 4 linguri ulei 400 g legume asortate congelate 1 ceapă 2 linguri unt 100 ml vin alb piper alb 1/2 linguriţă cimbru uscat sare 1 crenguţă de mărar

Crap la cuptor cu legume - Mod de preparare

Se curăţă peştele de solzi şi de intestine şi se taie capul şi aripioarele. Se spală bine sub jet de apă rece, se usucă cu prosoape absorbante şi se presară cu sare atât pe interior, cât şi pe exterior.

Se stropeşte crapul cu zeamă de lămâie, se unge cu usturoiul pisat, cu două linguri de ulei şi se presară cu boiaua de ardei şi cu făină. Se aşază pe o tavă unsă cu ulei şi se introduce în cuptorul încălzit în prealabil la 200° C timp de 35 de minute. La jumătatea timpului, se întoarce crapul pe partea cealaltă.

Se fierb legumele asortate şi ceapa tăiată rondele subţiri în 500 ml de apă clocotită cu puţină sare, se scurg şi se adaugă untul, vinul alb, cimbrul, sare şi piper, după gust, şi se mai lasă pe foc 5 minute.

Se aşază crapul pe un platou, se stropeşte cu zeamă de lămâie, se pun pe lângă el legumele, se decorează cu mărar şi se serveşte cu produse de patiserie şi cu un pahar de vin alb.

Mai multe