Crochete de post din cartofi

18 martie 2022   Rețete

Cartofii sunt un aliment de bază în perioada postului. Sunt versatili şi îi poţi folosi în multe preparate şi combinaţii. Aceste crochete pot fi atât o gustare săţioasă, cât şi un fel principal, alături de o salată sau un sos.

Ingrediente

1 kg cartofi

1 linguriţă pudră de ceapă

1 inguriţă pudră de usturoi

2 inguri făină

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă sare

½ linguriţă piper negru

1 lingură pătrunjel tocat, opţional

200 g pesemet fin

caşcaval vegetal, 150 g

ulei, pentru prăjit 

Speli bine cartofii şi îi fierbi în coajă, doar pe trei jumătate. Îi scurgi, îi descojeşti şi îi dai prin răzătoarea mare.

Îi pui într-un bol, adaugi caşcavalul vegetal dat prin răzătoare, îi condimentezi cu sare, piper, pudră de usturoi şi de ceapă, pui făina, pătrunjelul tocat, uleiul de măsline şi omogenizezi amestecul.

Într-o tavă cu hârtie de copt, pui acest amestec, într-un strat de 1,5 centimetri grosime, îl nivelezi, îl acoperi cu folie alimentară şi îl dai la frigider o oră.

Îl tai în bucăţi de forma dorită, le dai prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei, până ce devin aurii. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absobi surplusul de ulei şi le serveşti calde, cu sosul preferat sau cu o salată.

FOTO Shutterstock

Mai multe