Crostini cu hamsii şi măsline
Hamsiile sunt peşti ieftini, dar asta nu înseamnă că nu sunt delicioşi. Pot fi folosite în diverse antreuri, iar aceşti crostini sunt exemplul perfect.
O dietă sănătoasă include mese bazate pe peşte de 2-3 ori pe săptămână. Hamsiile sunt foarte sănătoase, sunt bogate în vitamine D şi B12, iar faptul că vor fi consumate cu tot cu oase va aduce organismului un aport important de calciu. Prepară-le altfel decât prăjite în ulei şi vei avea numai de câştigat.
Ingrediente
9 felii baghetă
100-150 g hamsii sărate
100 g măsline verzi, fără sâmburi
1 ceapă roşie mică
9-12 roşii uscate, în ulei de măsline
1 lingură ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
piper
verdeaţă, pentru decor
Cureţi hamsiile de cap şi interior, apoi le ţii la desărat jumătate de oră în apă rece. Le scurgi foarte bine.
Prăjeşti feliile de baghetă în cuptor. Tai mărunt mslinele, adaugi ceapa tocată, zeama de lămâie, uleiul de măsline şi piper măcinat, după gust. Omogenizezi compoziţia, apoi o întinzi pe feliile de baghetă.
Aşezi pe fiecare felie de pâine prăjită 2-3 hamsii şi 1-2 roşii uscate. Decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock