Cum prepari pâine rustică la tine acasă
Nimic nu se compară cu pâinea caldă şi proaspătă, gata scoasă din cuptor, chiar la tine în bucătărie. Încearcă această reţetă extrem de simplă, pentru a te bucura de gustul ei oricând.
De ce ai nevoie pentru a pregăti pâinea rustică
450 g făină
1/2 plic drojdie uscată activă
1 praf de sare
1 linguriţă oţet din vin roşu
340 ml apă
seminţe de susan, după gust
Cum pregăteşti pâinea rustică
Amesteci făina, drojdia şi sarea. Într-un vas separat torni oţetul şi apa. Când ingredientele s-au încorporat bine, combini conţinutul celor două. Laşi aluatul să crească, acoperit, timp de 12-18 ore. Când încep să se formeze bule în interiorul lui, înseamnă că este gata.
Îl intinzi pe o suprafaţă acoperită de făină şi presari şi peste el puţină. Ungi un bol cu spray alimentar pentru gatit şi pui în el seminţele de susan, după gust. Aşezi aluatul în el, acoperi, şi îl mai laşi să crească încă 2 ore. Încălzeşti cuptorul la 220 de grade. Torni amestecul într- o oală specială, suficient de mare şi dai la copt 30-35 de minute, sau până când pâinea începe să se rumenească. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://playzwithfood.com