Cum să prepari cea mai bună carne de pui la grătar

10 octombrie 2016   Rețete

Jamie Oliver, bucătar şi realizator de emisiuni culinare, ne învaţă cum să preparăm puiul la grătar, astfel încât să obţinem carnea perfect rumenită, suculentă şi delicioasă. În doar 20 de minute (plus timpul necesar pentru marinare), te vei bucura de o mâncare gustoasă şi vei învăţa cum să prepari cea mai bună carne de pui la grătar.

Cum să prepari cea mai bună carne de pui la grătar - Ingrediente (4 porţii)

1 portocală 1 ardei iute uscat 1 ½ linguriţă cu vârf boia afumată ½ linguriţe muştar Dijon 3 linguri miere 3 linguri ketchup 1 linguriţă ulei de măsline sare, după gust piper negru măcinat, după gust 4 bucăţi de piept de pui, fără pieliţă

Cum să prepari cea mai bună carne de pui la grătar - Mod de preparare

Dai coaja de portocală prin răzătoarea mică, într-un bol nu foarte adânc. Fărâmiţezi ardeiul iute uscat peste coaja rasă de portocală, adaugi boiaua, muştarul, mierea, ketchupul şi un strop de ulei de măsline. Condimentezi cu o cantitate mică de sare şi piper şi amesteci bine. Iei câteva linguri din această marinată şi dai deoparte cantitatea.

Pui pieptul de pui în bolul cu restul de marinată, întorci carnea pe toate părţile, astfel încât să fie bine acoperită. Înveleşti bolul cu o folie de plastic şi laşi carnea deoparte 5-10 minute, până când se încinge grătarul.

Dacă foloseşti o tigaie grill, o pui acum să se încingă la foc mare. Aşezi bucăţile de piept de pui în tigaia grill sau pe grătar. Dacă carnea este groasă, o frigi aproximativ 5 minute pe fiecare parte, întorcând-o la fiecare minut până se rumeneşte frumos şi capătă o culoare aurie. Torni cu lingura câte puţin din sosul marinat pe care l-ai păstrat peste fiecare piept de pui.

Carnea poate fi servită cu o salată simplă de cartofi sau alături de salată verde proaspătă. Dacă vrei, poţi prepara sendvişuri dacă feliezi pieptul de pui şi mai adaugi câteva frunze de salată verde şi câteva felii de roşie.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Salată de spanac cu vinete făcute pe grătar

Salată de spanac cu vinete făcute pe grătar

Vinete la grătar cu roşii

Vinete la grătar cu roşii

Peşte la grătar cu ardei

Peşte la grătar cu ardei

Pui marinat la grătar, cu dovlecei (diabet)

Pui marinat la grătar, cu dovlecei (diabet)

Cotlet de porc la grătar cu miere şi usturoi

Cotlet de porc la grătar cu miere şi usturoi

Mai multe