Cum se fac bomboloni, gogoşile italiene cu scorţişoară
Este de ajuns să le prepari o singură dată şi vor deveni repede reţeta ta preferată de gogoşi. Iată cum se fac celebrele bomboloni.
De ce ai nevoie pentru bomboloni
20 g drojdie proaspătă
150 ml lapte cald
30 g zahăr tos
400 g făină
1 praf de sare
1 ou
40 g unt
ulei, pentru prăjit
zahăr cu scorţişoară, pentru decor
Pentru cremă
150 g smântână
200 g ciocolată neagră
Cum se prepară bomboloni
Combini drojdia cu laptele cald şi omogenizezi. Amesteci zahărul, făina, sarea, oul, untul şi laptele. Mixezi 2 minute. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi aproximativ o oră să crească.
Formezi din aluat 18 biluţe de mărimea unor mingi de golf. Ai grijă ca mâinile să fie mereu ude pentru a nu se lipi aluatul de ele. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le laşi 30 de minute să crească.
Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti gogoşile pe toate părţile, apoi le scoţi şi le pui pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei. Le treci apoi prin zahăr cu scorţişoară. Topeşti ciocolata ruptă cu smântâna. Serveşti gogoşile cu sos de ciocolată.