Cum se fac cartofii fondanţi
Frumos rumeniţi, uşor crocanţi la suprafaţă şi moi la interior, cartofii fondanţi acompaniază fripturile la mesele festive.
De ce ai nevoie pentru cartofi fondanţi
2 linguri ulei
4 cartofi
sare
piper
3 linguri unt
3 căţei de usturoi
4 crenguţe cimbru
100 ml supă de pui
100 ml vin alb
sare grunjoasă, pentru decor
Cum se prepară cartofii fondanţi
Dai drumul la cuptor. Cureţi cartofii şi-i tai cuburi egale, apoi îi speli cu apă rece şi-i ştergi cu prosoape de hârtie.
Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti cartofii pe fiecare parte, 3-4 minute, apoi îi scoţi. Adaugi untul în tigaie, căţeii de usturoi şi crenguţele de cimbru. După ce usturoiul s-a rumenit, torni supa şi vinul, condimentezi cu sare şi piper şi amesteci bine. Pui cartofii în tavă, torni peste ei supa şi-i dai la cuptor 40-50 de minute. Îi serveşti cu sare grunjoasă.
Sursa https://savorthebest.com