Cum se fac cartofii fondanţi

16 noiembrie 2017   Rețete

Frumos rumeniţi, uşor crocanţi la suprafaţă şi moi la interior, cartofii fondanţi acompaniază fripturile la mesele festive.

De ce ai nevoie pentru cartofi fondanţi

2 linguri ulei

4 cartofi

sare

piper

3 linguri unt

3 căţei de usturoi

4 crenguţe cimbru

100 ml supă de pui

100 ml vin alb

sare grunjoasă, pentru decor

Cum se prepară cartofii fondanţi

Dai drumul la cuptor. Cureţi cartofii şi-i tai cuburi egale, apoi îi speli cu apă rece şi-i ştergi cu prosoape de hârtie.

Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti cartofii pe fiecare parte, 3-4 minute, apoi îi scoţi. Adaugi untul în tigaie, căţeii de usturoi şi crenguţele de cimbru. După ce usturoiul s-a rumenit, torni supa şi vinul, condimentezi cu sare şi piper şi amesteci bine. Pui cartofii în tavă, torni peste ei supa şi-i dai la cuptor 40-50 de minute. Îi serveşti cu sare grunjoasă.

Sursa https://savorthebest.com

https://savorthebest.com

Mai multe