Cum se prepară celebra pâine mediteraneeană
Aromată cu ulei de măsline, pâinea meditareneeană este atât de bună încât o poţi mânca simplă, cât timp este caldă.
De ce ai nevoie pentru pâine
270 ml apă caldă
2 linguri miere
1 pachet drojdie uscată
12 linguri ulei de măsline
700 g făină
1 linguri sare
10-12 roşii cherry
½ ardei
50 g brânză feta
10 măsline, fără sâmburi
¼ ceapă roşie
pătrunjel
Cum se prepară pâinea
Combini apa cu drojdia şi mierea şi amesteci până când se omogenizează, apoi aştepţi 10 minute. Pui 4 linguri de ulei de măsline, apoi încorporezi făina şi sarea şi frămânţi până când obţii un aluat elastic. Dacă este prea moale, mai poţi adăuga făină.
Acoperi aluatul şi-l laşi să crească o oră. Ungi 2 forme rotunde cu ulei, împarţi aluatul în jumătate şi dai o formă rotunde pâinilor. Le aşezi în forme şi le laşi la crescut 30 de minute. Împungi aluatul din loc în loc cu degetul şi pui deasupra măslinele, roşiile, ardeiul tocat şi bucăţi de ceapă. Torni restul de ulei peste pâini, apoi le dai la cuptor până când se rumenesc. Le serveşti cu pătrunjel tocat.