Cum se prepară loukoumades, celebrele gogoşi greceşti cu miere

2 martie 2017   Rețete

Până la venirea verii, întâmpină soarele cu aceste gogoşi greceşti cu miere. Reţeta este incredibil de uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru gogoşi greceşti cu miere

240 ml apă caldă

240 ml lapte

15 g drojdie uscată

450 g făină

2 linguri zahăr

1 praf de sare

4 linguri ulei

ulei, pentru prăjit

miere

nuci

Cum se prepară gogoşi greceşti cu miere

Amesteci drojdia cu apa, 5 minute, apoi o încorporezi în făină. Torni laptele, adaugi zahărul, sarea şi uleiul. Amesteci până când se omogenizează ingredientele şi laşi aluatul la crescut o oră.

Încingi uleiul în tigaie, înmoi o lingură în apă şi iei câte o lingură de aluat, pe care-l aşezi în tigaie. Treci lingura prin apă după fiecare gogoaşă. Prăjeşti gogoşile pe ambele părţi, apoi le scoţi pe prosoape de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Cât timp sunt calde, torni peste ele miere şi presari nuca sfărâmată. Se servesc calde.

FOTO: Shutterstock

Mai multe