Cum se prepară orezul fript după reţeta chinezească
6 februarie 2018
Rețete
Din îndepărtata Asie vine o reţetă pe cât de bună, pe atât de simplu de preparat, orez fript.
De ce ai nevoie pentru orez fript
500 g orez fiert
200 g fasole verde
100 g carne de porc
3 căţei de usturoi
2 linguri sos de soia dulce
2 ouă
4-5 linguri ulei
1 linguriţă piper
1 ardei iute
Cum se prepară orezul fript
Încingi uleiul în tigaie şi sotezi căţeii de usturoi pisaţi. Adaugi carnea de porc tăiată cubuleţe şi o laşi până când se rumeneşte şi se pătrunde. Adaugi fasolea verde şi o laşi pe foc 2-3 minute, apoi torni sosul de soia şi condimentezi cu piper, după gust. Adaugi orezul fiert şi amesteci constant, câteva minute. Pui ouăle bătute, amesteci şi dai deoparte. Serveşti cu ardei iute tocat.