Cum se prepară raţa întreagă la cuptor

12 ianuarie 2018   Rețete

Carnea de raţă are un gust special, iar dacă este preperată corect, vei obţine una dintre cele mai bune fripturi. O poţi servi alături de gem de prune, fără zahăr sau orice altă garnitură doreşti.

De ce ai nevoie pentru raţă la cuptor

1 raţă întreagă

50 g sare grunjoasă

1 linguriţă sare fină

piper, după gust

100 ml supă legume

50 ml coniac

1 linguriţă zahăr brun

Cum se prepară raţa la cuptor

Freci raţa, atât la exterior, cât şi la interior, cât poţi, cu sare grunjoasă, apoi o ţii la frigider, învelită în folie, 24 de ore. O speli, o ştergi bine şi o aşezi în tavă.

Dai drumul la cuptor, apoi înţepi rata din loc în loc, în special în zona pieptului, cu vârful unui cuţit. O condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni supa de legume, coniacul, adaugi zahărul. Acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptor 2 ore şi jumătate, la foc mic. Dai focul mai mare, îndepărtezi folia şi mai ţii raţa la cuptor alte 30 de minute, stropind-o din când în când cu sosul din tavă. Este gata când furculiţa întră cu uşurinţă în carne şi pielea e rumenită şi crocantă.

FOTO: Shutterstock

Mai multe