Cum se prepară Tiganites, gogoşile greceşti cu dulceaţă de struguri
Pot fi servite atât la micul dejun, cât şi la desert. Sunt atât de bune încât nu ai crede că sunt preparate doar din ingrediente de post.
De ce ai nevoie pentru gogoşi greceşti
400 g făină
1 linguriţă drojdie uscată
2 linguri zahăr
200 ml apă
sare
ulei, pentru prăjit
dulceaţă de struguri, pentru servit
Cum se prepară gogoşile
Cerni făina de două ori într-un vas. Adaugi drojdia şi zahărul şi amesteci. Torni apa călduţă, adaugi sarea şi frămânţi până când obţii un aluat omogen, nu foarte moale, pe care-l laşi la crescut 30 de minute.
Încingi uleiul în tigaie. Întinzi o foaie nu foarte subţire din aluat, o decupezi şi pui gogoşile pe baia de ulei. Le ţii până când se rumenesc pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Le serveşti cu dulceaţă de struguri.