Curry de pui cu smântână de cocos
Reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi nu este deloc complicată, în schimb e plină de arome exotice. Condimentele indiene şi smântâna de cocos dau gust unic acestui curry de pui. ;
- Porții: 4
- Timp total: 1 h
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 40 min
- Categorie: curry, mancare indiana
Ingrediente
● 500 g piept de pui dezosat
● 300 g smântână de cocos
● 1 ceapă mare
● 5 căţei usturoi
● 2 cm rădăcină ghimbir
● 30 g ulei de cocos
● 2 linguriţe garam masala
● 1 linguriţă turmeric
● 1 baton scorţişoară, opţional
● 1 linguriţă praf de chili, opţional
● sare, după gust
● ierburi aromatice, pentru decorat
Mod de preparare
Într-o tigaie adâncă, antiaderentă, încălzeşti uleiul de cocos. Pui pieptul tăiat cubuleţe şi îl prăjeşti 5 minute, până se rumeneşte uşor. În blender, faci o pastă din ceapă, usturoi ş ghimbir, o torni peste pui, condimentezi cu sare, după gust şi mai prăjeşti 2 minute. Adaugi toate condimentele, inclusiv batonul de scorţişoară, apoi smântâna de cocos şi fierbi, acoperit cu capac, 20-30 de minute, amestecând din când în când. E gata atunci când sosul a scăzut şi s-a îngroşat.
Serveşti cu orez fiert, cu sferturi de lămâie şi, dacă doreşti, cu diverse ierburi aromatice.
FOTO: Shutterstock