Desert cu sos de ciocolată şi cireşe – Reţeta apetisantă a lui Jamie Oliver

24 mai 2017   Rețete

Cunoscutul bucătar şi realizator de emisiuni TV, Jamie Oliver, recunoaşte că iubeşte această prăjitură cu ciocolată şi cireşe. Desertul nu este foarte dificil de preparat şi rezultatul este de-a dreptul delicios.

Desert cu sos de ciocolată şi cireşe – Ingrediente

Pentru blat

2 linguri cacao pudră 100 g unt moale 100 g zahăr pudră 1 ou 100 g făină 5 g praf de copt 1 praf de sare ½ borcan cireşe din compot, scurse 2 linguri alune de pădure, mărunţite

Pentru sosul de ciocolată

1 lingură unt

142 ml smântână pentru gătit, lichidă

75 g ciocolată neagră de calitate (cu 70% cacao), ruptă în bucăţi mici

1 strop de rom sau lichior

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC şi ungi o tavă mică termorezistentă cu unt. Combini pudra de cacao cu câteva linguri de apă clocotită şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă, fină.

În alt bol, mixezi untul cu zahărul până obţii o spumă uşoară, apoi adaugi compoziţia de cacao, oul, făina, sarea şi praful de copt. Amesteci toate ingredientele bine cu mixerul, torni aluatul în tava pregătită şi pui cireşele şi alunele deasupra. Dai tava la cuptor aproximativ 25 de minute.

Între timp, prepari sosul de ciocolată. Pui untul într-o cratiţă mică, adaugi smântâna şi laşi să fiarbă până dă în clocot. Opreşti flacăra şi adaugi bucăţile de ciocolată neagră în cratiţă. Amesteci bine şi laşi totul 5 minute, astfel încât crema fierbinte să topească ciocolata. Adaugi un strop de rom, lichior sau orice alt tip de alcool, după preferinţă, şi amesteci bine, până se combină ingredientele.

Verifici dacă s-a copt prăjitura, agitând puţin vasul. Când este gata, torni sosul cald de ciocolată peste toată prăjitura şi o serveşti cu îngheţată de vanilie sau cu frişcă bătută.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com

Mai multe