Desert praghez
Sutele de kilometri între Praga şi Bucureşti pot fi eliminate dacă încerci reţeta de prăjitură pe care noi ţi-o propunem astăzi în meniu.
Dificultate mică Preparare 110' Pentru 8 porţii
Ingrediente
Pentru blat
20 g drojdie
50 g zahăr
500 g făină
circa 250 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
1 vârf de cuţit cu sare
2 ouă
50 g unt
Pentru aluatul sfărâmicios
50 g făină
50 g zahăr
50 g unt
Pentru cremă
400 g căpşuni
4 linguri zahăr pudră
750 ml frişcă lichidă
2 pliculeţe întăritor frişcă
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu o linguriţă de zahăr şi puţin lapte călduţ. Laşi să crească până îşi dublează volumul.
Cerni făina, adaugi sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia crescută, un ou şi untul topit. Adaugi laptele rămas şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Îl laşi să crească, la loc cald, până îşi dublează volumul. Amesteci cu degetele ingredientele de la aluatul sfărâmicios. Împarţi coca crescută în 16 porţii şi formezi pâinici rotunde. Le aşezi pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi le laşi să mai crească 15-20 de minute. Le ungi cu ou bătut, le presari cu aluat sfărâmicios şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C până se rumenesc frumos.
Speli căpşunile, le amesteci cu zahărul pudră şi le mixezi. Frişca o baţi cu întăritorul. Amesteci piureul de căpşuni cu jumătate din frişcă. Când chiflele s-au răcit, le tai pe jumătate,
pui pe părţile de jos, cu un poş, cremă de căpşuni şi peste ea frişcă simplă, bucăţi de căpşuni şi acoperi cu capacul.