Dovleac copt cu bacon

16 februarie 2022   Rețete

Dovleacul sau bostanul (Cucurbita maxima) este originar din America de Sud, fiind introdus în Europa la sfârşitul secolului al XVI-lea, unde este cultivat acum pe zone foarte întinse şi apreciat pentru beneficiile sale pentru sănătate. Se consumă atât miezul galben, cât şi seminţele. În unele zone, florile dovleacului sunt, de asemenea, folosite în diverse preparate.

Ingrediente

4 felii dovleac

2 linguri ulei de măsline

8 felii subţiri bacon

3-4 căţei de usturoi

1 crenguţă rozmarin, opţional

1 praf nucşoară măcinată

sare

piper negru

Ungi feliile de dovleac cu ulei, apoi le condimentezi cu sare, piper şi nucşoară măcinată, după gust. Înveleşti fiecare felie de dovleac în 2 felii de bacon şi le pui într-o tavă antiaderentă. Adaugi căţeii de usturoi cu coajă şi, dacă doreşti, o crenguţă de rozmarin.

Dai tava la cuptor, la foc mediu, până se înmoaie dovleacul şi se rumeneşte baconul. Serveşti antreul cu sosul preferat.

FOTO Shutterstock

Mai multe