Drob de miel în aluat fraged
Cei mai răsfăţaţi oameni din lume se vor simţi invitaţiui tăi la masa de Paşti când vor mânca din acest drob de miel în aluat fraged. Nu uita şi de un pahar de vin roşu, care sigur se potriveşte cu acest preparat!
Drob de miel în aluat fraged - Ingrediente (4 porţii)
Pentru aluat 300 g făină 50 ml apă caldă 1 ou 2 gălbenuşuri 50 g unt 1 praf de sare
1 kg măruntaie de miel
2 legături ceapă verde
2 cepe uscate
10 ouă
2 linguri ulei
mărar
pătrunjel
1 linguriţă boabe de piper
2 foi dafin
sare
piper
Drob de miel în aluat fraged - Cum se prepară
Se amestecă făina cu oul, untul, apa caldă şi un praf de sare. Se obţine un aluat mai tare, care se dă la rece. Măruntaiele se spală şi se pun la fiert în apă cât să le acopere, se adaugă sare, boabele de piper şi foile de dafin. Se lasă să fiarbă la foc mic 20-30 de minute, după care se scurg şi se lasă la răcit. Se trec împreună cu ceapa uscată prin maşina de tocat şi se amestecă cu ceapa verde tăiată mărunt. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt, şase ouă crude şi se condimentează cu sare şi piper. Cele patru ouă rămase se fierb tari şi se curăţă.
Se întinde o foaie din aluat şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se pune compoziţia de măruntaie peste foaie şi se aşază pe mijloc, în şir, ouăle fierte. Se rulează, se unge cu cele două gălbenuşuri bătute şi se dă la cuptor pentru o oră, la foc mic.
foto: stockfood