Dulceaţă de pepene verde, dragoste de la prima degustare
9 iulie 2017
Rețete
Dacă vrei să te bucuri în orice moment al anului de aromele fructelor, acum este timpul să le fac loc în cămară. Încearcă o reţetă de dulceaţă de pepene verde, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente 500 g pulpă de pepene verde 1 kg zahăr zeama de la ½ lămâie
Mod de preparare
Cureţi miezul de pepene de sâmburi, îl tai cubuleţe, presari zahărul şi-l laşi deoparte 3 ore. Ulterior, pui pepenele pe aragaz, la foc mediu, şi-l fierbi câte 15 minute, în 3 reprize.
După fiecare repriză, laşi dulceaţa de pepene să se răcească. După ultima, adaugi zeama de lămâie şi pui dulceaţa în borcane sterilizate. Le înfiletezi şi laşi borcanele să se răcească cu capacele în jos, acoperite cu o pătură.