Dulceaţă de vişine şi cireşe

23 iunie 2016   Rețete

Romanii erau mari amatori de dulceţuri şi de orice metodă de a conserva fructe şi flori în miere. Zahărul a fost descoperit în Asia, însă arabii l-au introdus în Europa şi, odată cu el, a fost creată şi prima reţetă de dulceaţă aşa cum o cunoaştem noi astăzi. Dacii foloseau o dulceaţă din fructe de Physallis, deoarece uşura respiraţia, dar ea alunga febra şi durerile de oase.

Ingrediente 2 kg vişine 2 kg cireşe 2 lămâi 2,5 kg zahăr

Mod de preparare

Speli fructele, le îndepărtezi codiţele, le scoţi sâmburii şi le amesteci cu zahărul. Dai vasul la frigider peste noapte, a doua zi torni zeama de la lămâi şi aşezi vasul pe foc mic. Fierbi dulceaţa până când se leagă siropul şi iei spuma ori de câte ori este nevoie. O torni în borcane sterilizate, pe care le închizi ermetic şi le depozitezi în cămară, după ce s-au răcit.

Mai multe