Eclere cu cremă de vanilie şi glazură de ciocolată
Eclerele sunt delicioase, iar atunci când ai poftă de unul, nu trebuie neapărat să mergi până la cofetărie. Le poţi prepara chiar tu, ajutându-te de reţeta pe care ţi-o propunem astăzi!
Ingrediente
Pentru aluat
250 ml apă
4 ouă
1 albuş
1 praf de sare
85 g unt
12 g zahăr
160 g făină
Pentru cremă
30 g unt
1 praf de sare
30 g amidon de porumb
esenţă de vanilie, după gust
500 ml lapte
2 ouă
1 gălbenuş
110 g zahăr
Pentru glazură
240 smântână
250 g ciocolată
20 g sirop de porumb
Mod de preparare
Pentru aluat, topeşti zahărul şi sarea în apă, apoi adaugi untul şi laşi până începe să fiarbă. Torni treptat făina. Amesteci până începe să se întărească. Torni într-un bol şi mixezi, pana începe să se răcească. Încorporezi ouăle şi albuşul. Formezi eclerele cu ajutorul poşului şi le aşezi într-o tavă tapetată. Dai la cuptorul încălzit la 220 de grade, timp de 15-20 minute. Le înţepi uşor, apoi mai laşi la cuptor, încă 5-10 minute.
Pentru cremă, topeşti într-un bol, jumătate din cantitatea de zahăr, în lapte. Într-un alt vas, baţi ouăle şi gălbenuşul, alături de amidonul de porumb. Încorporezi ouăle, restul de zahăr şi sarea în lapte şi laşi pe foc, 4-6 minute, amestecând continuu. Dai deoparte şi treci printr-o sită fină. Mixezi cu untul, până obţii un amestec omogen. Umpli eclerele cu cremă.
Pentru glazură, torni smântâna într-un vas, la temperatură medie. Când începe să fiarbă, dai deoparte şi adaugi ciocolata, apoi siropul de porumb. Amesteci, până se topeşte complet. Torni peste eclere. Serveşti imediat.
Sursa http://visualrecipes.com