Fasole cu cârnaţi şi carne de porc

20 noiembrie 2015   Rețete

Ne-am propus să gătim şi azi o reţetă clasică din bucătăria românească. Una de fasole cu cârnaţi şi carne de porc, pregătită în cantitate suficientă pentru toţi membrii familiei.

Fasole cu cârnaţi şi carne de porc - Ingrediente (4 porţii)

4 cârnaţi 300 g carne de porc 500 g fasole 50 ml ulei 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 ml suc de roşii 2 frunze dafin sare piper

Fasole cu cârnaţi şi carne de porc - Mod de preparare

Laşi fasolea peste noapte la înmuiat. Scurgi şi pui la fiert în 2-3 ape, dar iei de pe foc când bobul este încă tare. Tai cârnaţii felii şi carnea bucăţi. Încingi uleiul într-o tigaie şi pui toată carnea la rumenit. Laşi pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.

Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci şi le pui la sotat în acelaşi ulei în care a fost şi carnea. Adaugi frunzele de dafin, sucul de roşii, sarea şi piperul şi mai laşi pe foc 5 minute. Apoi scurgi uleiul, iar ingredientele (arunci frunzele de dafin) le amesteci într-o oală cu fasolea, carnea şi cârnaţii. Torni apă caldă peste ele şi laşi la fiert jumătate de oră, la foc potrivit. Serveşti caldă fasolea cu cârnaţi şi carne de porc.

Mai multe