Fasole la tavă cu cârnați
Fasolea este bogată în nutrimente şi îţi va menţine starea de saţietate pentru o perioadă mai lungă.
Ingrediente pentru fasole la tavă cu cârnați
300 g fasole albă
400 g cârnați
300 g ceapă
1 morcov
1ardei gras
1 linguriță ardei roșu pisat
2-3 linguri ulei
ulei pentru prăjit ceapă
piper, oregano, sare (toate după gust)
pătrunjel verde
Cum faci fasole la tavă cu cârnați
Fasolea se înmoaie în apă cu o zi înainte. A doua zi se fierbe fasolea (primele trei randuri de apă se schimbă) împreună cu morcovul și arddeiul gras la foc mic. Perioada de fierbere depinde de fasole. Boabele nu trebuie să se sfarâme, ci trebuie să fie moi.
Morcovul fiert și ardeiul gras se pasează cu o furculiță, se adauga și pătrunjelul mărunțit, oregano, piperul și ceapa toacată mărunt care a fost prăjită în prealabil. După ce s-a fiert fasolea se toarnă jumătate din ea într-o tavă, apoi se adaugă ceapa, apoi cealalată jumătate de fasole și la final cârnații tăiați bucățele. Se toarnă puțină apă și se coace la 200° C timp de 30 de minute.
Marjan Mihajlov,
Asociația Macedonenilor din România