Fettucine cu creveţi
Pastele sunt întotdeauna o idee bună când nu mai ştii ce să găteşti. Cine poate refuza o porţie delicioasă de fettucine cu fructe de mare?
Ingrediente
200 g fettuccine (sau alte paste lungi, după preferinţă)
200-250 g creveţi congelaţi decorticaţi
1 lingură ulei de măsline
20 g unt
2 căţei de usturoi
200 ml smântână lichidă pentru gătit (20% grăsime)
sare
piper
verdeaţă, pentru decor
Decongelezi creveţii. Fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs.
Într-o cratiţă, încingi uleiul de măsline şi untul, apoi adaugi usturoiul zdrobit. Îl căleşti un minut la foc mic, pui creveţii şi măreşti focul. Sotezi 2-3 minute, apoi torni smântâna şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă 2-3 minute, pui pastele şi amesteci.
Stingi focul, acoperi cu un capac şi laşi pastele să absoarbă sosul şi aromele, 1-2 minute. Serveşti preparatul decorat cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock