FOTO Ardei umpluţi cu ciuperci

3 august 2015   Rețete

Dacă vrei să te bucuri de gustul ardei umpluţi, dar fără carne, iată pentru voi o reţetă absolut delicioasă.

Ce ai nevoie 1 ceapă 200 g ciuperci 4 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 150 ml lapte 1 pâine veche de o zi 200 g orez fiert 2 ouă sare piper 6 ardei graşi roşii 100 g caşcaval 1 lingură unt câteva frunze de cimbru pentru decor

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc ceapa tocată mărunt şi ciupercile tăiate felii până scade zeama lăsată de ciuperci.

Pâinea se taie felii şi apoi cubuleţe. Se pun într‑un bol mare, se amestecă cu pătrunjelul tocat şi se stropesc cu lapte.

Se adaugă peste pâine ciupercile şi orezul fiert. Se bat ouăle şi se adaugă în bol. Se condimen­tează cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă cu grijă.

Ardeii graşi se taie în două pe lungime, lăsând coada. Se scot seminţele, se spală şi se pun la scurs. Caşcavalul se dă pe răzătoarea mare.

Se umplu ardeii, se aşază într‑un vas termorezistent uns cu unt şi se presară cu caşcaval ras.

Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 25‑30 de minute. Se servesc calzi, decoraţi cu frunze de cimbru.

Mai multe