FOTO Chec cu brânză de vaci şi cacao
O reţetă delicioasă! Prepară acest chec cu brânză de vaci şi cacao şi nu vei regreta! Toată familia se va lingi pe degete, nu alta!
Ingrediente pentru chec cu brânză de vaci şi cacao
6 ouă 200 g zahăr pudră 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat 250 g brânză dulce de vaci 250 g făină 1 pliculeţ praf de copt 20 g cacao 1 praf de sare zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare pentru chec cu brânză de vaci şi cacao
Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă treptat 1/3 din zahărul pudră şi se bate până acesta se topeşte.
Se bate untul moale cu zahărul rămas şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile şi se mixează foarte bine. Se pune brânza treptat, mixând continuu
Se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri făina cernută cu praful de copt şi la final albuşurile bătute spumă.
Se unge şi se tapetează o formă de guguluf şi se toarnă 2/3 din aluat. În aluatul rămas se încorporează pudra de cacao cernută.
Se pune aluatul cu cacao, uniform, deasupra aluatului alb şi se întinde puţin cu lingura. Se introduce în cuptorul încălzit la 160° C pentru 45 de minute.
Se lasă să se răcească 15 minute, se desprinde uşor de pe margini şi se răstoarnă pe un platou. Checul cu brânză de vaci şi cacao se lasă să se răcească şi se presară cu zahăr pudră.