FOTO Ciocănele de pui umplute cu măsline

6 mai 2015   Rețete

Carnea de pui este întotdeauna la îndemână pentru orice timp de reţetă. Plus că, în general, cam toată lumea are aruncată prin frigider sau congelator o bucată de pui. Fie o pulpă, un piept sau de ce nu un pui întreg. Pentru reţeta de ciocănele de pui umplute cu măsline ai nevoie de câteva condimente care vor face din această bucată de carne o friptură adementioare.

Ciocănele de pui umplute cu măsline - Ingrediente

1 ceapă roşie 20 măsline negre 1 legătură pătrunjel 50 g miez de nucă 50 g migdale 2 căţei de usturoi 2 linguri pastă de roşii 2 linguri ulei de măsline 4 ciocănele de pui mai mari (800 g) 1 lingură unt sare piper

Ciocănele de pui umplute cu măsline - Mod de preparare

Se toacă mărunt ceapa, măslinele, nucile, migdalele, usturoiul şi pătrunjelul. Se pun toate într-un castron şi se amestecă cu pasta de roşii şi cu o lingură de ulei. Se condimentează

cu sare şi piper.

Ciocănelele se spălă şi se usucă cu prosoape absorbante din hârtie. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, se face un buzunar între carne şi piele.

Se umplu buzunarele ciocănelelor cu amestecul de măsline şi se prind cu scobitori deasupra pentru a nu ieşi umplutura.

Se unge un vas cu unt, se aşază ciocănelele, se stropesc cu ulei şi se adaugă puţină apă. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute. La jumătatea timpului se întorc. Se pot servi cu legume proaspete, pâine sau cu cartofi.

Mai multe