FOTO Clătite cu nuci la cuptor

27 octombrie 2014   Rețete

În momentele în care n-ai dispoziţie pentru un desert elaborat, poţi alege următoarea reţetă. Combinaţia nuci-sos de smântână dă siguranţa unui rezultat delicios.

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite

250 g făină 1 lingură zahăr 3 ouă 400 ml lapte 50 g unt

Pentru umplutură

200 g miez de nucă

50 g zahăr pudră

50 g stafide

1 pliculeţ zahăr vanilat

3 linguri rom

Pentru sos

500 ml smântână

3 linguri zahăr

3 plicuri zahăr vanilat

2 gălbenuşuri

unt pentru uns vasul

Pasul 1

Baţi ouăle cu laptele şi zahărul, adaugi untul topit, făina, omogenizezi, laşi aluatul 30 de minute să se odihnească, după care coci clătite subţiri.

Pasul 2

Amesteci nuca măcinată cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi stafidele. Pui nucă pe fiecare clătită şi le rulezi uşor pentru ca nuca să nu cadă.

Pasul 3

Stropeşti clătitele cu rom, le tai pe jumătate şi le aşezi una lângă alta într-un vas termorezistent uns cu unt.

Pasul 4

Baţi smântâna cu zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Torni amestecul peste clătite şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 200° C până se rumenesc deasupra.

sursa foto: profimedia

Mai multe