FOTO Clătite de cartofi cu mac

19 august 2015   Rețete

Cartofii pot fi preparaţi în multe feluri: întregi sau tăiaţi, cu coajă sau fără, fierţi, copţi, prăjiţi. Pot fi consumaţi simpli, în combinaţie cu alte legume sau drept garnitură la preparate din carne. Sau, de ce nu, aşa cum am procedat noi, să faci nişte clătite de cartofi cu mac. Spre deosebire de alte legume, se gătesc uşor la cuptorul cu microunde, dacă sunt înveliţi într-o folie de plastic perforată din loc în loc, conservându-şi valorile nutrtive. Pe timpul iernii se păstrează uşor, nu au nevoie decât de un loc răcoros şi întunecat.

Clătite de cartofi cu mac - Ce ai nevoie

600 g cartofi 1 ou 1 vârf de cuţit sare 200 g făină 2 linguri unt 150 g gem 80 g mac măcinat 3 linguri zahăr pudră

Clătite de cartofi cu mac - Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se lasă să se răcească. Se dau pe răzătoarea mare, se adaugă oul, sarea şi şi făina. Se amestecă bine şi se frământă un aluat omogen.

Pe o planşetă presărată cu făină se frământă aluatul şi i se dă forma de rulou. Se taie în şase felii de aceeaşi mărime.

Fiecare bucată de aluat se modelează sub formă de minge, apoi se întinde cu sucitorul. Se coc bine pe ambele părţi într-o tigaie de teflon.

Clătitele calde se ung cu unt, apoi cu gem şi se presară cu mac măcinat amestecat cu zahăr pudră. Se rulează şi se servesc pudrate cu amestecul de mac şi zahăr.

Mai multe