FOTO Gulaş picant

15 septembrie 2014   Rețete

Te-am mai provocat de câteva ori să prepari deliciosul gulaş, dar de data asta „călători“ culinară va fi una specială, motiv pentru care nu mai vrem să perzi timpul şi să te apuci de gătit.

Ingrediente

500 g carne porc 50 ml ulei 1 ceapă mare 700 g varză acră 250 ml smântână 3 linguri făină 1 lingură boia dulce 1 lingură boia picantă sare chimen piper

Mod de preparare

Pasul 1

Carnea se spală şi se taie cubuleţe, iar ceapa se toacă mărunt. Se căleşte ceapa şi se adaugă carnea. Se rumenşte aproximativ 5 minute.

Pasul 2

Se adaugă boiaua, apă fierbinte cât să acopere carnea, sare şi chimen. Se lasă să fiarbă acoperit, amestecând din când în când.

Pasul 3

Pentru sos, se toarnă făina în smântână, amestecând uşor cu telul, până se încorporează perfect.

Pasul 4

Se adaugă varza murată, spălată şi tocată şi se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă sosul de smântână.

sursa foto: Profimedia

Mai multe