FOTO Piept de curcan umplut cu cârnaţi

26 iunie 2015   Rețete

Cine nu-şi doreşte oare să experimenteze ceva nou în bucătărie? Dacă însă nu ai nicio idee, te poţi inspira din propunerea noastră. După imaginaţie şi gust, poţi îmbunătăţi reţeta de piept de curcan umplut cu cârnaţi cu alte ingrediente.

Piept de curcan umplut cu cârnaţi - Ingrediente

600 g piept de curcan 80 g parmezan 200 g cârnaţi uscaţi 4 felii bacon 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet ulei sare

Piept de curcan umplut cu cârnaţi - Mod de preparare

Speli pieptul de curcan, îl usuci cu un şerveţel de hârtie şi îl tai în patru felii. Acoperi cu folie de plastic şi, cu un ciocan de şniţele, baţi cu atenţie fiecare bucată. Condimentezi cu sare şi le presari cu parmezan ras.

Tai cârnaţii în patru bucăţi, înveleşti fiecare bucată în felii de bacon şi le aşezi la jumătatea bucăţilor de carne. Uneşti marginile, le baţi cu ciocanul de şniţele şi le prinzi cu scobitori.

Cerni făina într-o farfurie şi baţi ouăle bine ca pentru omletă. Treci feliile de carne umplute mai întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute şi la final prin pesmet.

Pui ulei la încins într-o tigaie şi prăjeşti bucăţile de carne pe ambele părţi până se rumenesc frumos. Le scoţi pe şerveţele absorbante şi le serveşti cu garnitură de cartofi fierţi.

Mai multe