FOTO Plăcintă cu legume şi carne
Diverse arome şi gusturi pot deveni combinaţia perfectă într-o plăcintă cu legume şi carne preparată la cuptor după paşii recomandaţi de noi. Fii aten la fiecare amănunt pe care ţi-l furnizăm în ceea ce priveşte prepararea acestei plăcinte şi vei obţine şi tu o mâncare gustoasă.
85' Dificultate medie 1 plăcintă
Plăcintă cu legume şi carne - Ingrediente
400 g aluat de foitaj
500 g carne tocată
1 ardei gras roşu
1 ardei gras portocaliu
2 tije de ţelină
2 linguri ulei
100 g brânză telemea
50 g muguri de pin
1 ou
sare
piper
1 linguriţă oregano
Plăcintă cu legume şi carne - Mod de preparare
Carnea tocată se pune într-un castron şi se condimentează cu oregano, sare şi piper. Se amestecă şi se lasă să se odihnească.
Legumele curăţate se taie cubuleţe mai mari. Se pune uleiul la încins, se adaugă legumele şi carnea şi se lasă, la foc mic, până când carnea se coagulează şi legumele se înmoaie puţin.
Se întinde pe o hârtie de copt aluatul de foitaj în formă dreptunghiulară şi se pune umplutura cu carne şi legume, lăsând la margini un spaţiu de 2 cm.
Se presară mugurii de pin, brânza tăiată cubuleţe şi se rulează strâns. Se unge cu ou bătut şi se coace în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Se poate servi cu un sos de iaurt cu curry.