FOTO Ruladă cu cremă

29 octombrie 2014   Rețete

Să faci o ruladă la desert e aproape la fel de convenabil cu a face un chec. Deşi multă lume le consideră banale, ruladele pot fi un delicios desert dacă ştii să prepari ocremă bună. iată la ce ne-am gândit noi:

Ingrediente

Pentru blat

85 g zahăr tos 35 g făină 5 albuşuri 50 g alune măcinate 1 lingură zahăr pudră

Pentru cremă

170 ml lapte

40 g zahăr

25 g praf de cremă

100 g unt

30 g alune măcinate

2 linguri rom

100 g alune măcinate

Pentru decor

frişcă

ciocolată

Mod de preparare

Pasul 1

Se bat albuşurile continuu cu zahărul până se obţine o spumă tare.

Pasul 2

Făina cernută se amestecă cu alunele măcinate şi apoi se combină uşor cu spuma.

Pasul 3

Se întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie şi peste el se presară zahăr pudră. Se dă la copt la foc viu pentru 8 minute până devine auriu.

Pasul 4

Se aduce la fierbere 2/3 din cantitatea de lapte cu tot zahărul. Se amestecă laptele rămas cu praful de cremă şi se pune în cel care clocoteşte, în timp ce se amestecă încontinuu în cremă. Apoi se trage de pe foc şi se amestecă până se răceşte. După ce s-a răcit se pun untul, 30 g alune şi romul.

Pasul 5

Se scoate aluatul pe un şervet curat de bucătărie şi se lasă la răcit. Se îndepărtează cu grijă hârtia de copt şi pe 2/3 din suprafaţă se întinde crema.

Pasul 6

Cu acelaşi şervet sau cu hârtie se rulează încet şi se dă la frigider să se întărească. După ce s-a răcit, se acoperă cu restul cremei, dar numai în partea superioară

a ruladei, se presară cele 100 g alune şi se decorează cu frişcă şi ciocolată.

sursa foto: ImageFood

Mai multe