FOTO Ruladă de porc cu ciuperci

18 martie 2015   Rețete

Pentru o masă festivă, dar nu numai, te poftim cu mic cu mare la o delicioasă reţetă de ruladă de porc cu ciuperci.

Ingrediente pentru ruladă de porc cu ciuperci

200 g ciuperci champignon 50 g unt 4 crenguţe cimbru 150 g migdale feliate 1 ou 600 g pulpă de porc 2 ardei roşii 1 dovlecel 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 3 căţei usturoi 2 linguri ulei de măsline 1/2 legătură pătrunjel sare piper

Mod de preparare pentru ruladă de porc cu ciuperci

Se spală ciupercile şi se taie felii. Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ciupercile, pătrunjelul verde tocat mărunt, frunzele de la două crenguţe de cimbru şi se lasă

pe foc până scade zeama lăsată de ciuperci. Se adaugă 50 g de fulgi de migdale.

Se condimentează amestecul de ciuperci şi de verdeaţă cu sare şi piper. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă oul şi se amestecă.

Carnea se spală şi se taie în patru bucăţi. Fiecare bucată se bate cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Se suprapun puţin câte două felii de carne, se pune jumătate din amestecul de ciuperci şi se rulează. La fel se procedează şi cu celelalte două bucăţi de carne.

Ceapa, ardeii, dovlecelul şi usturoiul se taie bucăţi mai mari, se stropesc cu uleiul de măsline şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun rulourile în staniol şi se strâng bine la capete.

Se aşază rulourile în două vase mai mici unse cu ulei şi pe lângă acestea se pun legumele. Se coc 40 de minute, se scoate staniolul, se presară rulourile cu fulgii de migdale

rămaşi şi cimbru şi se mai lasă 15 minute ca să se rumenească.

foto: ImageFood

Mai multe