FOTO Ruladă de varză cu carne

17 septembrie 2015   Rețete

80 g de varză acoperă necesarul zilnic mediu de calciu al unui adult. Din acest motiv, astăzi ne-a venit ideea de a prepara această ruladă de varză cu carne, o reţetă absolut delicioasă, pe care te invităm să o prepari pentru invitaţii tăi.

Ruladă de varză cu carne - Ingrediente

4 frunze de varză albă 20 g unt 2 roşii 8 felii de bacon 200 ml iaurt 100 g caşcaval 1 lingură ceapă verde

1 ceapă potrivită

250 g carne tocată amestec

1 ou

1 lingură pesmet

sare

piper

4 bucăţi crenvurşti

Ruladă de varză cu carne - Mod de preparare

Se spală frunzele de varză, se opăresc în apă clocotită, se scot să se răcească, după care se bat uşor cu un ciocan de şniţele, mai ales părţile mai tari.

Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă, într-un bol, cu oul, carnea tocată, pesmetul, sare şi piper, după gust.

Se împarte compoziţia de carne pe câte o frunză de varză, se aşază câte o bucată de crenvurşt şi se rulează, prinzând bine la capete. Se aşază într‑un vas termorezistent uns cu unt.

Se aşază pe marginile vasului felii de roşii şi se aşază deasupra baconul tăiat bucăţi. Se toarnă iaurtul şi se presară caşcavalul ras.

Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Se scoate din cuptor şi se presară cu ceapă verde tocată mărunt. Se servesc cu o garnitură de cartofi fierţi.

Mai multe