FOTO Rulouri cu spanac şi caşcaval
Să preparăm împreună o delicioasă reţetă de primăvară, de rulouri cu spanac şi caşcaval cu un gust desăvârşit! Convinge-te singur de adevarul spuselor noastre!
Ingrediente pentru rulouri cu spanac şi caşcaval
Pentru aluat 250 g făină 150 ml apă 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă sare 2 linguri ulei 2 ouă
2 cepe roşii
1 morcov
200 g piure de spanac
150 g măsline
3 căţei usturoi
1 linguriţă rasă cu cimbru
sare
piper
3 linguri ulei
250 g caşcaval ras
Mod de preparare pentru rulouri cu spanac şi caşcaval
Toci ceapa şi morcovul şi le căleşti puţin. Adaugi piureul de spanac, usturoiul tăiat mărunt, măslinele tăiate, cimbrul, sarea, piperul şi căleşti totul încă două minute. Cerni făina, adaugi praful de copt, sarea şi uleiul. Faci o adâncitură în făină, în care pui un ou şi apa. Amesteci ingredientele şi frămânţi un aluat pe care îl lucrezi apoi pe planşetă.
Pe planşeta tapetată cu făină întinzi o foaie de 30x20 cm.
Pui amestecul cu spanac pregătit la punctul 1. Deasupra presari 50 g de caşcaval ras.
Rulezi aluatul ajutându-te de o spatulă.
Tai felii de aproximativ 2 cm pe care le pui în tava tapetată cu hârtie de copt.
Ungi rulourile cu oul bătut şi presari restul de caşcaval. Pui tava în cuptorul bine încins şi coci aproximativ 20-25 de minute. Le serveşti calde sau reci.