FOTO Rulouri de viţel cu ciuperci
Carnea de viţel este o provocare pentru gospodine, dar poţi preparar fără probleme aceste rulouri din carne de viţel cu umplutură de ciuperci.
Ingrediente
600 g pulpă de viţel 150 g ciuperci 50 g şuncă de porc 100 g caşcaval 2 cepe ½ legătură pătrunjel verde 2 linguri unt 3 linguri ketchup 4 linguri ulei 300 ml supă de vită 1 lingură făină sare piper
Mod de preparare
Pulpa de viţel se spală, se usucă şi se taie în patru felii. Se bat bucăţile cu un ciocan de şniţele pe ambele părţi şi se condimentează cu sare şi piper.
Ciupercile se spală bine şi se taie felii. Şunca se taie fâşii, iar caşcavalul se dă pe răzătoarea mare.
Se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă ciupercile, şunca, sare şi piper, după gust, şi se călesc câteva minute. Se lasă să se răcească.
Se pune compoziţia cu ciuperci într‑un castron, se adaugă caşcavalul ras, pătrunjelul verde tocat mărunt şi se amestecă.
Bucăţile de carne se ung cu ketchup şi se pune pe fiecare din compoziţia cu ciuperci. Se rulează cu grijă feliile, prinzând capetele, şi se prăjesc, pe ambele părţi, în ulei încins.
Se taie ceapa julien şi se pune într‑un vas termorezistent în care să încapă toate rulourile. Se aşază rulourile, se toarnă supa de vită peste ele şi se acoperă cu folie de aluminiu.
Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit şi se coace timp de 40 de minute. Se îndepărtează folia şi se mai lasă la cuptor pentru 15-20 de minute. Se scot rulourile şi se scurge supa din vas.
Se căleşte făina în untul topit şi se toarnă supa. Se fierbe până se îngroaşă puţin şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă puţină supă. Se toarnă sosul peste rulouri şi se servesc cu cartofi prăjiţi şi legume.
sursa foto: ImageFood