FOTO Şarlotă cu caise
Pentru că prăjiturile făcute în casă sunt cele mai sănătoase, încântă-i pe cei dragi cu un desert pe cât de gustos, pe atât de apetisant.
Ingrediente
2 plicuri foi gelatină 500 g cremă de brânză 1 lămâie 150 g zahăr pudră 250 ml frişcă lichidă 10 caise 30 pişcoturi 1 pliculeţ zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 100 ml apă aşchii de ciocolată
Mod de preparare
Pui foile de gelatină la înmuiat în 100 ml de apă. Speli caisele şi le tamponezi cu şervete absorbante. Le scoţi sâmburii, după care le tai sferturi. Într-o formă de tort cu pereţii detaşabili aşezi pişcoturile pe margine, unul lângă altul. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul vanilat, la foc mic. Dai deoparte şi pui gelatina hidratată.
Amesteci crema de brânză cu zahărul, coaja şi sucul de la lămâie. Baţi frişca până se încheagă şi o încorporezi în crema de brânză. Dai compoziţia la rece.
Pui gălbenuşurile în compoziţia scoasă de la frigider şi amesteci. Torni jumătate din cremă în formă, apoi adaugi câteva caise şi pişcoturile rămase.
Adaugi restul de cremă, netezeşti şi dai şarlota la frigider câteva ore. Scoţi prăjitura din formă, o pui pe un platou, apoi decorezi cu ciocolată şi felii de caise.