FOTO Tartă cu dovlecei şi usturoi

24 martie 2015   Rețete

Pentru ocazii festive dar nu numai, te poftim la o delicioasă tartă cu dovlecei şi usturoi.

Ingrediente pentru tartă cu dovlecei şi usturoi

300 g foitaj 1 dovlecel potrivit 1 fir de praz 200 g bacon 1 lingură ulei 1/2 linguriţă condimente uscate 200 ml smântână 3 ouă 100 g caşcaval 1 crenguţă cimbru 4 căţei de usturoi sare piper

Mod de preparare pentru tartă cu dovlecei şi usturoi

Aluatul de foitaj se lasă la dezgheţat în frigider. Se presară pe o planşetă făină şi se întinde foaia până ajunge la grosimea de 2-3 mm.

Foaia se aşază într-o formă de tartă, îmbrăcând şi pereţii. Surplusul se taie. Se înţeapă aluatul de pe fundul formei cu furculiţa. Se coace 10 minute.

Dovlecelul se taie bucăţi, prazul - ron­dele, iar baconul - fâşii. Se păstrează două felii subţiri, pentru decor.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc uşor fâşiile de bacon. Se adaugă dovleceii, prazul, condimentele uscate, sare şi piper, după gust, şi se lasă două minute.

Se bate bine smântâna cu ouăle, se adaugă trei căţei de usturoi pisat, caşcavalul ras, frunzele de cimbru şi se amestecă.

Se scoate forma din cuptor, se pun legumele călite şi se toarnă amestecul cu smântână. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute. Se decorează cu felii de usturoi şi cu bacon.

foto: ImageFood

Mai multe