FOTO Tartă cu legume cu blat de sticksuri
Când faci o tartă, de obicei pregăteşti un aluat anume, mai ales atunci când este vorba de o tartă sărată. De data aceasta lucrurile stau altfel.Urmăreşte paşii propuşi de noi pentru o tartă inedită.
Ingrediente
Pentru blat
200 g sticksuri 1 ou 80 g unt 1 lingură smântână
Pentru umplutură
1 /2 broccoli
1 ardei roşu
150 g ciuperci
100 g şuncă
1 lingură ulei
4 ouă
250 ml smântână (12%)
150 g caşcaval
1 lingură ierburi aromate tocate (rozmarin, cimbru, pătrunjel verde)
sare
Mod de preparare
Pasul 1
Se pun sticksurile într-o pungă de plastic şi se strivesc cu un sucitor până devin pesmet.
Pasul 2
Se pune pesmetul într-un castron, se adaugă oul bătut, untul moale şi smântâna. Se amestecă până devine un aluat gros. Se lasă la temperatura camerei 15-20 de minute.
Pasul 3
Se pune aluatul pe planşetă, se acoperă cu o pungă şi se întinde o foaie groasă de 4 mm, cu care se îmbracă o fromă de tartă unsă cu unt sau cu ulei. Se presează bine.
Pasul 4
Se desface broccoli în bucheţele şi se opăresc în apă clocotită cu sare câteva minute. Se clătesc cu apă rece şi se pun la scurs.
Pasul 5
Ciupercile şi şunca se taie fâşii şi se călesc în puţin ulei 2-3 minute după care se adaugă ardeiul roşu tăiat fâşii şi se mai lasă câteva minute.
Pasul 6
Se pun legumele călite într-un castron, se adaugă broccoli, ouăle, smântâna, 100 g caşcaval ras, ierburile aromate şi sare, după gust.
Pasul 7
Se toarnă compoziţia cu legume în forma de tartă, se rade 50 g caşcaval deasupra şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute, se dă focul mic şi se mai coace pentru următoarele 35 de minute.
sursa foto: ImageFood