Frigărui cu cartofi şi bacon
Uşor de preparat în weekend sau atunci când ai invitaţi, reţeta de frigărui cu bacon este foarte gustoasă şi apetisantă.
Ingrediente
300 g bacon afumat
600 g cartofi mici
ceapă, opţional
50 g unt
ulei
sare
piper
Mod de preparare
Speli cartofii şi îi pui la fiert în apă cu un praf de sare. Laţi să fiarbă, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Îi scoţi, laşi la răcit şi îi usuci. Tai baconul bucăţele şi îl rumeneşti 2-3 minute, în puţin ulei, dacă vrei. Cureţi ceapa, o speli şi o laşi 3-4 minute în apă rece, apoi o tai rondele.
Aşezi cartofii, baconul şi opţional ceapa pe beţele pentru frigărui. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Stropeşti frigăruile cu untul topit şi le pui pe grătarul încins. Răsuceşti la intervale scurte de timp, până când se rumenesc uniform. Serveşti după ce s-au răcit puţin.
Sursa https://eatsmarter.com