Friptură de iepure cu sos de vin
Iepurele are o carne delicioasă, recomandată în diete, deoarece nu conţine aproape nicio grăsime, dar are o mulţime de proteine uşor de digerat. Are o valoare nutritivă ridicată şi un conţinut mic de calorii: 150 kcal la 100 de grame.
Ingrediente
1 carcasă iepure (1,5 kg)
200 ml vin alb, sec
3 linguri făină
1 crenguţă cimbru
4-5 căţei de usturoi
3 linguri ulei
4-5 morcovi tineri, opţional
2-3 tulpini ţelină, opţional
sare
piper
Speli carcasa de iepure, o ştergi şi o porţionezi. Condimentezi bucăţile cu sare şi piper, după gust, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins, 3-4 minute pe fiecare parte. Le transferi într-o tavă sau o cratiţă de fontă, torni vinul, adaugi cimbrul şi usturoiul zdrobit. Dacă doreşti, poţi pune morcovi tineri întregi şi tulpini de ţelină tăiate grosier.
Mai potriveşti gustul de sare şi piper, acoperi vasul şi îl dai la cuptor, la 190 °C, aproximativ o oră. Iei capacul şi mai ţii friptura până se rumeneşte. O serveşti cu cartofi la cuptor sau cu o salată.
FOTO Shutterstock