Friptură de miel la tigaie

7 aprilie 2018   Rețete

Dacă îţi place carnea de miel, Sărbătorile Pascale sunt perioada ideală în care poţi să pregăteşti această friptură apetisantă la tigaie.

Ingrediente

6 cotlete de miel

3-4 căţei de usturoi, pisaţi

2 linguri rozamrin proaspăt, tocat

1-2 linguri cimbru

ulei

sare

piper

Mod de preparare – Friptură de miel la tigaie

Într-un vas, amesteci carnea de miel cu usturoiul, rozmarinul, cimbrul, sare şi piper, după gust. O stropeşti cu puţin ulei şi o laşi la marinat cel puţin 30 de minute, la temperatura camerei.

Într-o tigaie, rumeneşti cotletele 2-3 minute pe fiecare parte, pentru o friptură medium rare, cu interiorul rozaliu şi moale şi exteriorul maroniu. Dacă preferi carnea mai bine făcută, o ţii pe foc 5-6 minute, pe fiecare parte. Laşi să se răcaescă 5 minute înainte de servire.

Sursa http://www.thegourmetgourmand.com

http://www.thegourmetgourmand.com

Mai multe