Friptură de porc la tigaie
Preparată corect, carnea de porc este fragedă şi aromată. Pentru un plus de gust, o poţi servi cu ardei copţi, în care ai adăugat un ardei iute.
De ce ai nevoie pentru friptură de porc la tigaie
Pentru friptură
1 kg carne de porc, fără os
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
2 linguri făină
3 linguri ulei
4 linguri unt
2-3 ardei
1 ardei iute
Pentru sos
2 linguri maioneză
2 linguri oţet de mere
1 lingură iaurt
pudră de ardei iute
pătrunjel
Cum se prepară friptura de porc la tigaie
Speli carnea, o ştergi şi o condimentezi cu sare şi piper. Presari făina şi freci carnea, apoi o tai felii nu foarte groase. Încingi uleiul în tigaie şi pui bucăţile de carne, le rumeneşti pe ambele părţi şi adaugi apă cât să le acoperi. Pui untul şi laşi să fiarbă carnea, acoperită, la foc mic, până când se desface bucăţi, iar apa a scăzut. Dai capacul la o parte, pui ardeii copţi curăţaţi şi ardeiul iute tocat.
Amesteci toate ingredientele pentru sos, îl torni peste friptură înainte să o serveşti şi presari pătrunjel.
Sursa www.savingdessert.com