Friptură de vită cu clătite de cartofi FOTO
Am avut duminică nişte prieteni invitaţi la masă şi am preparat această reţetă de friptură de vită cu clătite de cartofi. Practic am combinat două reţete, una de friptură una de cartofi şi am făcut un preparat foarte apreciat de incitaţi. dacă vrei şi tu să te bucuri de acelaşi succes, îndrăzneşte şi găteşte această reţetă!
Friptură de vită cu clătite de cartofi - Ingrediente (3 porţii)
600 g muşchi vită 250 g ciuperci proaspete ulei pentru prăjit sare piper măcinat 300 ml supă de legume 4 cartofi 4 ouă
Friptură de vită cu clătite de cartofi - Mod de preparare
Speli muşchiul şi-l usuci cu prosoape absorbante. Îl tai în trei bucăţi, le baţi puţin cu ciocanul de şniţele şi le condimentezi cu sare şi piper. Le prăjeşti în trei linguri de ulei pe ambele părţi, timp de 5-7 minute, le scoţi şi le ţii calde.
Speli ciupercile şi le tai sferturi. În grăsimea în care s-au prăjit bucăţile de carne, pui ciupercile la călit. După câteva minute, adaugi supa şi mai laşi 10-15 minute să fiarbă, până scade lichidul.
Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi-i dai pe răzătoarea mare într‑un castron. Condimentezi cu sare şi-i laşi 10 minute, după care-i scurgi de zeama lăsată.
Cartofii îi condimentezi cu piper, adaugi ouăle şi amesteci bine. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi cu o lingură pui cartofii la prăjit sub formă de clătite. Le prăjeşti bine pe ambele părţi. Le serveşti împreună cu friptura de viţel şi cu ciupercile.