Friptură de vită cu mămăliguţă şi brânză

19 martie 2018   Rețete

O porţie de friptură de vită cu mămăliguţă şi brânză va fi mult prea puţin la o masă. Iată cum se face delicatesa!

De ce ai nevoie pentru friptură de vită cu mămăliguţă şi brânză

1 kg pulpă de vită

1 ceapă

½ ţelină

2 morcovi

2 căţei de usturoi

400 g suc de roşii

2-3 linguri oţet balsamic

500 ml vin roşu sec

cimbru

2 frunze de dafin

sare

piper

ulei

parmezan ras

mămăligă

Cum se prepară friptura de vită cu mămăligă şi brânză

Ştergi carnea cu un şervet şi o condimentezi cu sare şi piper, după gust. Încingi ulei în tigaie şi rumeneşti carnea 2-3 minute pe fiecare parte. Dai drumul la cuptor şi pasezi în blender toate legumele. Scoţi carnea, arunci uleiul şi pui unul nou, apoi adaugi pasta de legume.

O ţii 5-7 minute, apoi adaugi sucul de roşii, vinul, oţetul balsamic şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mai ţii pe foc câteva minute, apoi torni totul într-o tavă, adaugi carnea, o acoperi cu o folie, adaugi cimbrul şi foile de dafin şi o ţii la cuptor aproximativ o oră. Dai folia deoparte şi laşi friptura până se pătrunde carnea.

Fărâmiţezi friptura şi o serveşti cu mămăligă şi parmesan ras.

Sursa https://www.platingsandpairings.com

https://www.platingsandpairings.com

Mai multe