Friptură de vită cu mămăliguţă şi brânză
O porţie de friptură de vită cu mămăliguţă şi brânză va fi mult prea puţin la o masă. Iată cum se face delicatesa!
De ce ai nevoie pentru friptură de vită cu mămăliguţă şi brânză
1 kg pulpă de vită
1 ceapă
½ ţelină
2 morcovi
2 căţei de usturoi
400 g suc de roşii
2-3 linguri oţet balsamic
500 ml vin roşu sec
cimbru
2 frunze de dafin
sare
piper
ulei
parmezan ras
mămăligă
Cum se prepară friptura de vită cu mămăligă şi brânză
Ştergi carnea cu un şervet şi o condimentezi cu sare şi piper, după gust. Încingi ulei în tigaie şi rumeneşti carnea 2-3 minute pe fiecare parte. Dai drumul la cuptor şi pasezi în blender toate legumele. Scoţi carnea, arunci uleiul şi pui unul nou, apoi adaugi pasta de legume.
O ţii 5-7 minute, apoi adaugi sucul de roşii, vinul, oţetul balsamic şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mai ţii pe foc câteva minute, apoi torni totul într-o tavă, adaugi carnea, o acoperi cu o folie, adaugi cimbrul şi foile de dafin şi o ţii la cuptor aproximativ o oră. Dai folia deoparte şi laşi friptura până se pătrunde carnea.
Fărâmiţezi friptura şi o serveşti cu mămăligă şi parmesan ras.