Friptură de vită în sos de bere
Dacă vrei să mai schimbi puţin felul de a găti, încearcă o reţetă străină cu bere.
De ce ai nevoie ca să prepari vită mongolă în sos de bere:
700 g coaste de vită, porţionate felii
50 g amidon de porumb
1 lingură ulei de măsline
1/2 linguriţă de ghimbir
3 căţei de usturoi, zdrobiţi
80 ml sos de soia
160 ml bere brună
140 g zahăr brun
150 ml ulei
50 g ceapă verde tăiată
orez, pentru servit
Cum prepari vită mongolă în sos de bere:
Trece carnea prin amidon de porumb. Lasă să stea la temperatura camerei în timp ce prepari sosul. Încălzeşte uleiul de măsline într-o cratiţă la foc mediu-mare. Adaugă ghimbirul şi usturoiul, amestecând 30 secunde. Adaugă sosul de soia, berea brună şi zahărul brun, lăsând să fiarbă 5-10 minute. Încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare. Adaugă carnea, prăjind-o până devine maronie peste tot (nu e nevoie să se pătrundă complet). Aruncă excesul de ulei. Adaugă sosul, lăsând să fiarbă până se îngroaşă. Pune pe platoul de servire, presărând ceapa verde tocată. Se serveşte cu orez.
Sursa: http://thebeeroness.com