Friptură de viţel în crustă
Am început pregătirile de Sărbători. Vă recomandăm această reţetă...
Ingrediente:
o legătură de pătrunjel o legătură mică de cimbru 2 cepe o lingură pesmet 2 ouă 100 g unt 1,5 kg file sau muşchi de viţel 350 g aluat 3-4 roşii sare piper
Mod de preparare:
Se rup frunzele de la pătrunjel şi cimbru. Se taie ceapa felii, apoi se toacă împreună cu verdeţurile şi se amestecă cu pesmet, un gălbenuş de ou, 5 g unt, sare şi piper. Se taie un şanţ adânc în carne şi se pune amestecul. Se leagă bucata de carne cu o sfoară. Se topeşte o lingură de unt într-o tigaie mare şi se pune carnea în tigaie. Se păjeşte uşor carnea pe toate părţile, se adaugă sare şi piper, apoi se face focul mic şi se mai prăjeşte 30 de minute. Se scoate carnea din tigaie şi se lasă la răcit. Se întinde aluatul în formă de dreptunghi. Se înveleşte carnea în aluat, se unge cu gălbenuş de ou înmuiat cu puţină apă, apoi se pune la frigider. Se încălzeşte cuptorul la 225 grade C. Se pune carnea în cuptor cam 40 de minute.
Puteţi decora platoul pe care serviţi cu roşii şi pătrunjel!
FOTO pinterest.com