Fursecuri cu cremă de cacao
Ai poftă de ceva dulce şi cauţi o reţetă simplă şi rapidă? Nu mai căuta! Avem reţeta perfectă pentru tine. Aşa că prepară o tavă de fursecuri umplute cu cremă de cacao.
Fursecuri cu cremă de cacao - Ingrediente
200 g unt 500 g făină 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 praf de sare 100 g zahăr
Pentru cremă
3 ouă
50 g zahăr
200 g unt
2 linguri cacao
1 linguriţă esenţă de rom
Fursecuri cu cremă de cacao - Mod de preparare
Freci zahărul cu untul la temperatura camerei până devine o spumă, apoi încorporezi ouăle, sarea, esenţa de vanilie şi făina. Când ingredientele s-au omogenizat, pui aluatul în poş şi formezi fursecurile direct în tava tapetată. Le dai la cuptor până când se rumenesc, apoi le laşi la răcit.
Pentru cremă, baţi ouăle cu cacaua şi zahărul şi le pui pe foc mic, amestecând constant. Când crema s-a îngroşat dai deoparte, pui untul şi esenţa de rom. Laşi crema să se răcească apoi o mixezi. Uneşti fursecurile două câte două cu cremă de cacao.