Fursecuri cu lămâie

17 martie 2020   Rețete

Foarte fragede, aromate cu lămâie, pudrate cu zahăr, aceste miniaturi dulci vor fi pe gustl întregii familii. Nu te vei putea opri să le savurezi!

  • 260 g făină
  • 8 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 110 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 2 ouă
  • 1 lămâie
  • ¼ linguriţă esenţă de lămâie
  • 1 praf de turmeric
  • 150 g zahăr pudră

Dai drumul la cuptor la 170 °C şi tapetezi o tavă. Într-un bol, amesteci făina cu praful de copt, turmericul şi cu sarea. Separat, mixezi untul, la temperatura camerei, cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Razi lămâia şi o storci. Încorporezi în unt ouăle, coaja de lămâie, esenţa de lămâie şi 2 linguri de zeamă de lămâie. Adaugi făina şi omogenizezi.

Dai compoziţia la rece pentru cel puţin o oră. Iei cu o lingură aluat de fursecuri, îl rulezi sub forma unei bile în palme, apoi o treci prin zahărul pudră. Aşezi fiecare fursec în tavă, lăsând spaţii între ele, apoi le ţii la cuptor 11-12 minute. Sunt gata atunci când se crapă, iar marginile acestora se întăresc.

Le laşi 5 minute să se răcească în tavă, înainte de a le transfera pe un grătar.

FOTO: Shutterstock

Mai multe