Fursecuri cu nucă de cocos: reţetă keto, fără zahăr
În lume există peste 1.300 de specii de cocotieri, iar nuca de cocos este un aliment complet, din care se poate folosi totul: miezul, apa de cocos, laptele şi uleiul de cocos? Miezul alb poate fi consumat crud sau în formă deshidratată (fulgi), este bogat în proteine, vitamina B, zinc, fosfor şi fier. De asemenea, uleiul de cocos este benefic pentru sănătate, deoarece conţine acid lauric, care are efecte antivirale şi antibacteriene.
Ingrediente
2 nuci de cocos
3 albuşuri
1 praf de sare
15 g îndulcitor
Cureţi nucile de cocos de coaja lemnoasă, răzuieşti coaja subţire maronie, apoi le dai prin răzătoarea mică (sau poţi folosi echivalentul în grame de fulgi de cocos).
Baţi albuşurile spumă cu sare, apoi încorporezi uşor îndulcitorul şi nuca de cocos răzuită. 3 Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui câte o lingură de compoziţie. Dai la cuptorul preîncălzit la 170 °C şi coci pricomigdalele 15-17 minute, până devin aurii şi uşor crocante.
FOTO Shutterstock